Tävling, drömresan

Bidrag:
Zanzibar, Afrika år 2011 är en av de bästa resorna jag gjort. Vi var mest på hotellet förutom ett par utflykter men det var så underbart! Hotellområdet som man mest var på var jättefint. Bästa hotellet jag bott på tror jag. Det fanns jättemycket växter och fina exotiska blommor överallt. Restaurangerna hade inga väggar, bara stora halmtak och tunna gardiner. Hotellet hette "Beach Breezes Hotel"
Jag fotade jättemcycket men hade inte en systemkamera, utan en digitalkamera då. Men bilderna blev rätt bra ändå eftersom den har 16.1 megapixels.
Utsikt från vår balkong ^
Hotellrummet ^
Det var så husen såg ut, fast det var tre lägenheter i varje.
det var lite bilder från stranden. Den var längre än ett par kilometer att gå och vattnet var över 30° C varmt!
Vi gjorde två olika utflykter, en av dem var att simma med vilda delfiner i havet! Vi åkte ut med en båt till stället där dem visste att delfinerna höll till, sen hade man snprkel och simfötter och när dem sa till skulle man hoppa i och titta neråt, för då såg man dem jättenära!
Små båtar ^
På bilden ser det ut som att dem är väldigt långt bort men ibland var dem bara ett par meter ifrån en! det var jättehäftigt.
En annan utflykt var att snorkla i ett rev. Då åkte vi också ut med båt typ tio minuter. Det var stora, häftiga korallrev och tusen olika fiskar i alla former och färger. Kunde inte fota någonting då tyvärr, för vi hade ingen undervattenskamera, men det var verkligen som ett undervattensland.
Det var ebb i vattnet några gånger per dag och då kunde man gå en kilometer ut i vattnet och det var bara några7nån decimeter högt! Vi hyrde speciella revskor under en vecka som vi använde för att man inte skulle göra illa sig på vassa saker, som sjöborrar.
vattnet var klart så man kunde fota rakt ner i det! ^
Det var också väldigt roligt och vi gjorde det nästan varje dag när det var ebb. Sedan när det blev flod igen så höjdes vattnet med flera meter! Ebb: knappt en decimeter vatten, flod: två meter minst.
Det fanns såklart andra roliga saker på hotellet också, vissa killar klättrade tillexempel upp i palmerna och högg ner kokosnötter och frukter som de satte sugrör i, och gav till hotellgästerna! Dem klättrade helt själva, bara med hjälp av en trasa och sina fötter! På natten, som vi inte såg, då kom det ganska stora krabbor som också klättrade upp i palmerna och tog ner kokosnötterna.
Övriga bilder:
Solstolar! ^
En del av balkongen.
Fina växter på området ^
Det var verklugen en underbar solsemester, hoppas vi åker tillbaka dit någon gång!
Snart ska jag till Gambia också och då skulle det sitta fint med en systemkamera! För att få de bästa bilderna man kan! Vet att tillexempel Foki har en Canon EOS 600D och den verkar helbra! Hennes bilder är ju jättefina, skarpa och bra.
Tack!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0